In iOS 11 heeft Apple een nette kleine gezichtsherkenningsfunctie toegevoegd waarmee elke afzonderlijke foto van een bepaalde persoon kan worden gedetecteerd. Dit helpt het om herinneringen te creëren. Je kunt het gebruiken om alle foto's te vinden van iedereen die je regelmatig fotografeert. Deze functie werkt automatisch. Het scant de foto's periodiek en werkt de database bij. Het is niet alleen van toepassing op mensen, maar ook op voorwerpen en dieren. Als u bijvoorbeeld veel foto's van uw kat hebt (en ik beloof het mij), kunt u in de app Foto's op katten zoeken en ze allemaal vinden. Het enige probleem met de functie is dat je nog geen mensen uit Foto's kunt verwijderen. Kom iOS 12, je zult eindelijk in staat zijn om.

iOS 12 is nog steeds in bèta maar de stabiele versie zal in september dit jaar worden uitgerold.

Mensen uit foto's verwijderen

Als u mensen uit de Foto's-app wilt verwijderen, opent u de app en tikt u op het album Personen. Het toont u alle gezichten die het heeft herkend. Tik op de knop met meer opties rechtsboven.

Dit opent een menu met een veelvoud aan opties. Tik op de knop 'Album verwijderen' en bevestig dat u de persoon uit het album wilt verwijderen.

Dit is allemaal goed, maar op dit moment is er geen manier om dit ongedaan te maken. Als u iemand uit een foto verwijdert, kunt u deze op geen enkele manier toevoegen. Misschien wordt dit verholpen tegen de tijd dat de stabiele versie van iOS 12 uitpakt, maar tot die tijd moet je oppassen met wie je verwijdert. Hiermee win je geen opslagruimte op je apparaat terug.

Een paar andere wijzigingen die Apple heeft aangebracht, is dat je eindelijk een naam kunt toevoegen aan de persoon die is geïdentificeerd. Wat nog belangrijker is, kunt u een gezicht een contact toewijzen vanaf uw telefoon. Als je bijvoorbeeld veel foto's van je moeder hebt, kun je helemaal bovenaan op de naam tikken en een naam invoeren. Wanneer u de naam invoert, zoekt de app in uw contacten naar overeenkomende namen die u kunt kiezen.

De People-functie is netjes, maar niet iedereen in je filmrol moet worden geïdentificeerd. Voor sommige mensen is de functie misschien gewoon vervelend en iOS 11 heeft daarvoor geen uit-knop. Als u foto's exporteert vanaf uw iPhone (of iPad) naar de app Foto's van uw Mac, is het mogelijk dat de informatie over mensen nog steeds op uw bureaublad wordt bewaard, maar dat betekent niet dat deze opnieuw zal synchroniseren met uw iPhone.

Werkte Voor U: Robert Gaines & George Fleming | Wilt U Contact Met Ons Opnemen?

Reacties Op De Site: