Desktop-besturingssystemen zijn niet gebouwd voor individuele gebruikers. We hebben mogelijk laptops die uitsluitend door één persoon worden gebruikt, maar het besturingssysteem dat ze uitvoeren, kan meerdere gebruikers ondersteunen. Voor elke gebruiker die u toevoegt, wordt een afzonderlijke gebruikersmap gemaakt en krijgt de gebruiker zijn eigen bibliotheken en eigen systeeminstellingen, waaronder een achtergrond, standaard-apps en een eigen lay-out van het menu Start. Meerdere gebruikers kunnen op een Windows-computer worden aangemeld, maar u kunt andere gebruikers uitloggen zonder naar hen over te schakelen. Hier is hoe.

Uitloggen bij andere gebruikers

Open Taakbeheer met beheerdersrechten en ga naar het tabblad Gebruikers. Op het tabblad Gebruikers ziet u alle gebruikers die momenteel zijn aangemeld bij het systeem en hoeveel CPU en RAM elke gebruiker gebruikt. Uw gebruiker, degene waarmee u bent aangemeld, wordt ook vermeld.

Klik met de rechtermuisknop op de gebruiker die u wilt uitloggen en selecteer de optie 'Afmelden'. Het spreekt voor zich dat wanneer u uitlogt voor andere gebruikers op Windows 10, alle apps, bestanden en mappen die geopend zijn, gesloten zijn. Niets dat niet automatisch wordt opgeslagen, zal verloren gaan, bijvoorbeeld als de gebruiker een Microsoft Word-document open heeft, is de functie voor automatisch opslaan het enige dat hun werk zal opslaan.

Als u niet via Taakbeheer wilt gaan, kunt u ook de opdrachtprompt gebruiken om andere gebruikers uit te loggen.

Open de opdrachtprompt met beheerdersrechten, of als u de beheerder bent, opent u een eenvoudig opdrachtpromptvenster en voert u de volgende opdracht daarin uit;

zoeksessie

Hiermee worden alle gebruikers weergegeven die momenteel zijn aangemeld op het systeem. Noteer de ID die aan elke gebruiker is toegewezen. U hebt de gebruikers-ID voor de opdracht nodig om de gebruiker uit te loggen.

Om de gebruiker uit te loggen, voert u de volgende opdracht uit.

afmelding ID Nr.

Voorbeeld

afmelden 1

Met de opdrachtprompt krijg je geen waarschuwing dat de gebruiker die je aanmeldt zijn werk verliest als hij niet eerst wordt opgeslagen en dat alle apps en mappen worden gesloten.

Houd er rekening mee dat wanneer u zich afmeldt bij andere gebruikers, zij hun werk kunnen verliezen. Hoe erg dat ook is, er is geen verlies van gevoelige gegevens, maar dat betekent niet dat u andere gebruikers moet afmelden alleen omdat u dat kunt. Als we heel eerlijk zijn, kan een gebruiker gewoon de aan / uit-knop ingedrukt houden en het systeem afsluiten om iedereen af ​​te melden, zodat je werk toch weg is, dus het uitschrijven van andere gebruikers als je geen goede reden hebt is niet het leukste om te doen doen op een gedeeld systeem.

Werkte Voor U: Robert Gaines & George Fleming | Wilt U Contact Met Ons Opnemen?

Reacties Op De Site: