Alle browsers hebben een privé-browsingmodus waarmee gebruikers op het internet kunnen surfen zonder een record te maken van hun online activiteit op het apparaat dat ze gebruiken. Het zorgt er ook voor dat websites u niet kunnen volgen, verstrijkt automatisch alle ingelogde sessies op websites en slaat onder andere geen cookies op. Het is handig in bepaalde scenario's. Standaard kunt u privé browsen voor een browser niet uitschakelen, maar u kunt andere hacks gebruiken om deze beperking te omzeilen. Hier leest u hoe u de incognitomodus in Chrome kunt uitschakelen.

Schakel de incognitomodus uit

Deze truc werkt op Chrome 68 en Windows 10 1803. Beide versies zijn op het moment van schrijven de nieuwste, stabiele versie van Chrome en Windows.

Als u de incognitomodus in Chrome wilt uitschakelen, moet u het Windows-register bewerken, wat betekent dat u toegang moet hebben tot het beheerdersaccount of de inloggegevens.

Open het Windows-register met beheerdersrechten en navigeer naar de volgende locatie;

Computer HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies

Klik hier met de rechtermuisknop op de toets Beleid en maak een nieuwe sleutel. Noem het Google. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de Google-sleutel en maak er een andere sleutel onder aan. Noem deze sleutel Chrome.

Klik in de Chrome-sleutel met de rechtermuisknop en maak een nieuwe DWORD-waarde (32-bits). Noem maar opIncognitoModeAvailabilityen stel de waarde in op 1.

Als u Chrome heeft, sluit u en opent u het opnieuw. De nieuwe incognitovensteroptie is verdwenen uit het Chrome-menu.

Hiermee wordt de incognitomodus in Chrome uitgeschakeld voor alle gebruikers. In Chrome kunt u meerdere profielen maken en wordt elk profiel uitgevoerd als een afzonderlijke, op zichzelf staande instantie van Chrome. Alles, van geschiedenis, account, tot apps en extensies is echter gescheiden, omdat deze bewerking op registerniveau is gemaakt en de app over het geheel zal beïnvloeden.

Om de incognito-optie terug te krijgen, kunt u de waarde van IncognitoModeAvailability instellen op 0, of u kunt de sleutel die u hebt gemaakt verwijderen.

Deze wijziging in Chrome kan worden teruggedraaid door iedereen die toegang heeft tot het beheerdersaccount en weet waar de sleutel moet worden opgezocht. Het kan ook worden gereset als een gebruiker het programma verwijdert en opnieuw installeert of als het Chrome opnieuw instelt. De kans is klein omdat de sleutel door de gebruiker is gemaakt, maar het werkt omdat Chrome dit ondersteunt, wat betekent dat er een kans bestaat dat het wordt verwijderd door een reset of opnieuw te installeren.

Als u deze kleine instelling met een wachtwoord wilt beveiligen, moet u uw beheerderswachtwoord bewaken. Zonder beheerdersrechten kan een gebruiker zien dat u de waarde voor IncognitoModeAvailability hebt gemaakt, maar deze niet kan verwijderen.

Werkte Voor U: Robert Gaines & George Fleming | Wilt U Contact Met Ons Opnemen?

Reacties Op De Site: