Google+ is het op een na grootste sociale netwerk ter wereld in termen van actieve gebruikers, maar veel mensen gebruiken het niet zoveel als ze hun tijd doorbrengen met Facebook of Twitter. Hoewel. u kunt op elk gewenst moment stoppen met het gebruik van de service, het lijkt nogal te drukken dat uw Google+ profiel automatisch wordt gemaakt wanneer u zich aanmeldt voor een nieuw account. We weten allemaal dat het sociale netwerk slechts de poging is van de webgigant om nog een beetje informatie over u vast te leggen en mogelijk zijn reclameactiviteiten te ondersteunen en meer geld te verdienen. Dit is de remedie: u kunt uw Google+ profiel altijd verwijderen terwijl uw andere Google-services en -apps intact blijven. In deze zelfstudie laten we u zien hoe u dat kunt doen.

Ten eerste meldt u zich aan bij uw Google-account door de site te bezoeken en rechtsboven op uw profielpictogram te klikken. Er verschijnt een klein venster met een link naar je profiel en opties om uit te loggen, privacy te beheren en je pagina met accountinstellingen. Klik eenvoudig op 'Account' in deze pop-up om door te gaan.

De volgende pagina bevat veel verschillende opties en instellingen met betrekking tot uw Google-profiel, die allemaal zijn verdeeld over verschillende tabbladen. Degene waar we naar op zoek zijn in deze tutorial bevindt zich onder 'Data tools', dus klik eenvoudigweg op deze link zoals aangetoond in de onderstaande screenshot.

Op het tabblad 'Gegevenshulpmiddelen' vindt u verdere opties voor het beheren van uw account. Hiermee kunt u bijvoorbeeld gegevens downloaden die betrekking hebben op uw account of andere relevante informatie raadplegen. Zoek het gedeelte 'Accountbeheer' en klik op de link 'Google+ profiel en functies verwijderen' ernaast.

Dit opent op zijn beurt de verwijderbevestigingspagina. U krijgt de mogelijkheid om te verwijderen wat bekend staat als uw Google-profiel. Maar voordat u doorgaat met het definitief verwijderen van het account van de servers van Google, is het de moeite waard om de pagina te lezen voor informatie over welk type gegevens zal worden verwijderd en andere details. Als je bijvoorbeeld vaak commentaar geeft op YouTube-video's, kan het verwijderen van je Google+ profiel invloed hebben op je account, aangezien YouTube nu je Google+ profiel gebruikt om je te laten communiceren en reacties te plaatsen. Evenzo kan dit gevolgen hebben voor andere vergelijkbare accountgegevens, maar alles met betrekking tot uw Gmail-account blijft onaangetast.

Nadat u alle informatie hebt doorgenomen, kunt u naar beneden scrollen, een vinkje plaatsen bij 'Vereist' (en optioneel bij 'Ook mij niet meer volgen van iedereen die ik volg in andere Google-producten') en klik op 'Geselecteerde services verwijderen' om uw Google+ te verwijderen profiel.

Werkte Voor U: Robert Gaines & George Fleming | Wilt U Contact Met Ons Opnemen?

Reacties Op De Site: